Company Logo
Facebook

Login

Inlogscherm voor admin

Nieuws

Ingezonden brief

Het is inmiddels weer een jaar geleden dat ik mijn 1e bezoek en repetitie heb bijgewoond van het Shanty koor Schinveld en mij hierna heb aangemeld als Shanty zanger.
In dit jaar heb ik genoten van de Shanty muziek die mij niet geheel onbekend was. Naast de zeemansliederen die in de 1e helft van het concert worden gezongen, verrassen wij onze gasten in het tweede gedeelte van ons optreden met onze Limburgse dialect liederen, deze worden door veel gasten en liefhebbers meegezongen, het laatste concert op 18 januari in Sittard heeft een 93 jarige mevrouw het hele optreden circa 23 liedjes mee gezongen, Super toch!! dat je het mag meemaken dat de vele ouderen in Limburg hiervan nog kunnen genieten.
Ook de jongere generatie weet ons te vinden, onze jongste Shanty zanger moet zijn 30 ste verjaardag nog vieren .
Met de spontaniteit van muzikaal leider Michael  zijn de wekelijkse repetities van 19.30 tot 21.00 uur een plezier, er wordt met enige regelmaat snel en goed nieuwe stukken ingestudeerd .
In mijn 1e jaar als Shanty zanger heb ik gemerkt dat het Shanty bestuur goed aan de weg timmert en zich professioneel opstelt. Onze zanger/gitarist Benardo komt na de pauze zingend geheel met versterking van zijn gitaar en microfoon vanuit een hoek waar hij niet te verwachten is , dank zij de geluidsinstallatie hebben onze gasten dit niet direct door , fantastische reacties volgen dan ook.
Onze 7 zangers onder wie,Leo ,Fred Harrie,Michael,Ben,Wim en ik zelf zingen wisselend solo met het Shanty koor ondersteunend op de achtergrond.
Het Shanty koor heeft het jaar 2014/15 weer 5 nieuwe leden welkom mogen heten waarvan ons nieuwe lid Wil ons gaat ondersteunen met zijn jarenlange muzikale ervaring met zijn gitaar. Jos heeft zich aangemeld om onze bassen te versterken en met Jos erbij telt het koor vanaf januari 17 leden. Natuurlijk stellen wij het prijs dat mannen eens komen luisteren en proberen mee te zingen tijdens de repetities om zich wellicht daarna ook aan te melden als lid.
Het Shanty koor Oranje repeteert elke maandagavond vanaf 19.30 tot 21.00 uur in het cultureel centrum  
FA SI LA te Schinveld . 

     

 

 


                                         

Kalender

loader


Books!

copyright Shantykoor Schinveld Designed by Joomla 1.7 templates and Powered by BT-hosting .